2019. május 13., hétfő

Valahol Magyarországon,..........

 Valahol Magyarországon,
avagy - tragikomédia az élet színpadára írva.

Telefonban: - Jó estét Kívánok, Balesetet szeretnék bejelenteni! - Hitetlen Tamás vagyok, Bivalybüdösbütykösről. A szomszéd Marika néni, nagyot esett a jobboldalára, innen látom szegényt az emeletről.
A vonal másik végén, a diszpécser: - Az eset oka? Esett, vagy ugrott? Esetleg lökték? Sérülés súlyossága? Sérülés pontos helye? Érintett személyek száma? Anyja neve, TAJ száma? ...miért született a világra?
Telefonban: - Kérem, én itt lakok Bivalybüdösbütykösön, a Valahol városrészben, a Péntek 13. utca, 2018-as szám alatt. Marika néni, meg itt fekszik előttünk. Ahogy láttam esett, bár volt némi zavaró eset is az esetben, miközben elesett. Tudni illik, két fiatal kopaszra nyírt figura, éppen segíteni próbált Marika néninek, ahogy egyikük a kabátjába nyúlva kísérte-tolta hátulról, míg a másik, előröl igyekezett a táskájánál fogva húzni. Talán az egyensúlyában próbálták megtartani, de ez nem sikerülhetett, mivel Marika néni, aki amúgy gyengén látó, a hátulról Őt kísérőnek a lábában megbotlott, aki éppen lépés közben, Marika néni lába elé rakta a jobb lábát. Ők nagyon siethettek valahová, mert futtában távoztak a helyszínről és Marika néni kabátja, meg a táskája is náluk maradt. Sajnos senki sem segít neki, a két baloldalamon lakó szomszédom, a Haragszomrád Feri és a Hollandiából hazatelepült Van Dógom is, az imént lépett át rajta. Jaj szegény. Mit tegyek?
Közben a diszpécser: - Értem, kapcsolom a mentőket, Dr. Hazafi Sándort és csapatát a baleseti osztály jobboldalán. Halk kattogást és egyre erősödő búgást követően:
Jó napot, itt a mentők baleseti jobb, Dr. Hazafi és csapata; - A sorszáma 1-es, szólítani fogjuk hamarosan, amint Ön lesz a "soros" - néhány perc múlva:
- Miben segíthetek? Felhívom a figyelmét, hogy a migránsokat és a menekülteket, jobb oldali sérülés esetén a civil szervezetek látják el! (Jó tanáccsal.) Nyugodjon meg, profik vagyunk, akárcsak a piros hetes; Mi mindent viszünk! - A beteg helyzete és státusza?
Telefonban: - Marika néni a jobboldalára esett, de a helyzete instabil, amint látom a zöld párti Harmatos Piroska, most húzta félre, a hajánál fogva az úttestről Marika nénit az út-padkára, mert közben a férje, Duhaj Pista átment a lábain szegénynek a nem olyan régen kapott, pártfinanszírozású terepjárójával. Úgy látom arccal a sárban fekszik, lehet az arca is megsérült, amikor Piroska a padkára húzta.
Mentők, baleseti jobb, Dr. Hazafi és csapata: - Kérem szépen, ez tiszta naturalizmus, nem a mi osztályunkra tartozik! Nyugodjon meg, senkit sem hagyunk az Út szélén. Visszakapcsolom a diszpécserhez.
Telefonban: - Várjon kérem a... - a vonal megszakad, egyre hangosabb búgást követően, kapcsolják a diszpécsert.
Diszpécser: - Tessék várni! Kapcsolom a mentőknél, Dr. Világvége Ödönt és csapatát a baleseti osztály zöld oldalán!
Jó napot, itt a mentők baleseti zöld, Dr. Világvége és csapata; - A sorszáma 1-es, szólítani fogjuk hamarosan, amint a homokórája lejár. - röpke negyedóra múlva:
- Miben segíthetek? Felhívom a figyelmét, hogy a kórtörténethez, szíveskedjék öt példányban csatolni, a tárgyhoz tartozó esettanulmányokat, a várható következmények környezeti hatástanulmányait és annak teljes körű technológiai dokumentációját, illetve ennek az ellenkezőjéről szóló értekezéseket egyaránt! Talajmintavételi laborjegyzőkönyveket, kizárólag negyven hatósági tanú által ellenjegyezve fogadunk el, amennyiben ezt nem tudják csatolni, úgy ezen esetben a kivizsgálás, ismeretlen időintervallumban eltolódik és automatikusan a várólisták legvégére kerül. Megértésüket halálozási sorrendben köszönjük meg, gyásztáviratok e-mailben továbbított változatában. - A beteg helyzete és státusza?
Telefonban: - Marika néni a jobb oldalára esett, majd a zöld párti Piroska a hajánál fogva, az úttest melletti útpadkára húzta, miután a férje átment a lábain, a pártfinanszirozású terepjárójával. De várjon csak, ahogy jobban elnézem, éppen most fordult a bal oldalára. Rettenetesen néz ki, az egész arca merő sár és az arcán a sérülésekből vér szivárog. A lábai is eltörhettek, mert innen az ablakból úgy látom, hogy természetellenes pózban a teste alá vannak csavarodva az alsó végtagjai. Ráadásul a jobb oldalán, több helyütt leszakadt róla a ruha az esésnek köszönhetően és alatta kilátszanak a sérülései. Jaj szegény, mit tegyek? Én itt lakok Bivalybüdösbütykösön a világ végén és...
Mentők, baleseti zöld, Dr. Világvége és csapata: - Kérem szépen, ne is folytassa, mert a bal oldalon fekvő és elfekvő betegek, nem a mi osztályunkra tartoznak! Visszakapcsolom a diszpécserhez.
Telefonban: - Várjon kérem a... - a vonal megszakad, egyre hangosabb búgást követően, kapcsolják a diszpécsert.
Diszpécser: - Tessék várni! Kapcsolom a mentőknél, Dr. Proletár Ibolyát és csapatát a baleseti osztály baloldalán!
Jó napot, itt a mentők baleseti bal, Dr. Proletár és csapata; - A sorszáma 1-es, szólítani fogjuk hamarosan, amint összegyűjtöttük a párttagoktól, a visszahíváshoz szükséges költségek fedezetét. - néhány óra múlva:
- Miben segíthetek? Felhívom a figyelmét, hogy a kórtörténethez, szíveskedjék öt példányban csatolni a pártkönyve másolatát és Marx-Lenin összes műveit, szuahéli és bengáli nyelvre lefordítva. Amennyiben nem tagja a Világ Proletárjai Egyesüljetek Egyesületnek, akkor automatikusan hátrébb soroljuk a kisorsolandók közé, a "Megígérjük a 16.havi nyugdíjat is!" csoportba. Tájékoztatásul; minden hónap, minden szombatján, pincebulit tartunk az "Uram-bátyám-elvtársai" pincesoron. Nokiás-dobozt a maradék elszállítására, mindenki hozzon magával! - A beteg helyzete és státusza?
Telefonban: - Marika néni a jobb oldalára esett, majd a zöld párti Harmatos Piroska a hajánál fogva, az úttest melletti útpadkára húzta, miután a férje átment a lábain, a pártfinanszirozású terepjárójával. Rettenetesen néz ki, az egész arca merő sár és az arcán keletkezett sérülésekből vér szivárog. A lábai is eltörhettek, mert innen az ablakból úgy látom, hogy természetellenes pózban a teste alá vannak csavarodva az alsó végtagjai. Ráadásul a jobb oldalán, több helyütt leszakadt róla a ruha az esésnek köszönhetően és alatta kilátszanak a sérülései. De várjon csak, most látom Ki-Rekesztő Jancsika a helyi futballhuligánok jobbszélsője, az imént rúgta hasba a labdájával Marika nénit és az hanyatt fordult. A hátán fekszik a kékre festett szabad ég alatt. Jaj szegény, mit tegyek?
Mentők, baleseti bal, Dr. Proletár és csapata: - Kérem szépen, ne is folytassa, mert azok a betegek, akik úgy érzik, nekik mindent szabad és állandóan a kékre festett eget bámulják, nem a mi osztályunkra tartoznak! Visszakapcsolom a diszpécserhez.
Telefonban: - Várjon kérem a... - a vonal megszakad, egyre hangosabb búgást követően, kapcsolják a diszpécsert.
Diszpécser: - Tessék várni! Kapcsolom a mentőknél, Dr. Megmentelek Andrást és csapatát a baleseti osztály szabadságos oldalán! Remélem nincsenek szabadságon, sajnos nagyon megtévesztőek, mert az osztály bejáratán állandóan az van kifüggesztve, hogy: - Az osztályon a rendelés (és kis betűkkel: ...és a falainkon kívül a demokrácia) szabadság miatt szünetel! - Kérem a kapcsolásig legyen türelemmel!
Jó napot, itt a mentők baleseti szabad oldal, Dr. Megmentelek és csapata; - A sorszáma 1-es, szólítani fogjuk hamarosan, amint a Dr. Úr lejött az anyagról és magához tért. ; fél nap múlva:
- Miben segíthetek? Felhívom a figyelmét, hogy a kórtörténethez, szíveskedjék öt példányban csatolni, minden egyes alkohol-drog és más egyéb elvonókúrájának a dokumentációját. Amennyiben negyven tanúval-hamis tanúval nem igazoltatja le, hogy a Pride felvonulás örökös tagja és résztvevője, akkor ennek hiányában, kérjük igazolja hitelt érdemlően, hogy rendelkezik külföldi szervezetek és magánszemélyek támogatásával. Előnyt jelent, ha többek közt tagja, a Van az a pénz!, az Itt mindent szabad-demokraták!, a Lebegjünk-járjunk a talaj felett 100 centivel egyesületeknek és pártoknak. Amennyiben személyesen találkoznánk az elefántcsonttornyunkon kívül, (nem sok reményt látok rá) akkor sodrunk együtt egy spanglit és Ön is, újra rápipázhat! - A beteg állapota és státusza?
Telefonban: - Marika néni a jobb oldalára esett, majd a zöld párti Harmatos Piroska a hajánál fogva, az úttest melletti útpadkára húzta, miután a férje átment a lábain, a pártfinanszirozású terepjárójával. Rettenetesen néz ki, az egész arca merő sár és az arcán keletkezett sérülésekből vér szivárog. A lábai is eltörhettek, mert innen az ablakból úgy látom, hogy természetellenes pózban a teste alá vannak csavarodva az alsó végtagjai. Ráadásul a jobb oldalán, több helyütt leszakadt róla a ruha az esésnek köszönhetően és alatta kilátszanak a sérülései. Tetézve a bajt, Ki-Rekesztő Jancsika a helyi futballhuligánok jobbszélsője, hasba rúgta a labdájával Marika nénit és az hanyatt fordult. Sokat hányt szegényke, sajnos egyre romlik az állapota. Jelenleg a hátán fekszik, a kékre festett szabad ég alatt. De várjon csak, nagy tömeg sereglett Marika néni köré, aki időközben felült, és sopánkodva ingatják jobbra-balra és alá-fölé a fejüket, azt mondogatják haldoklik. Dr. Halál az alagsorból is megérkezett, most már végképp tanácstalan vagyok.
Eközben az utcán, Dr. Halál Győző az alsó szomszéd a pince alagsorából: - Emberek, mit ácsorognak itt tétlenül? Mindig rám várnak mi? Látom, most is nekem kell intézkednem, jöjjön Marika néni támaszkodjon rám bátran, majd én elkísérem!
Mentők, baleseti szabad oldal, Dr. Megmentelek és csapata: - Kérem szépen, ne is folytassa, (hangos szippantást követően halkan hallani: - Nagyon jó ez az anyag!) mert azok a betegek, akik másokra támaszkodnak, azok nem a mi osztályunkra tartoznak! Kedves Tomika, maga is látja ezt a szép űrhajót szállni a szivárvány alatt? ...és ezek a lepkék az elefántok buksiján... gyönyörűűűű! Ugorjon be bátran hozzánk, úgy is szabadságon leszünk! Visszakapcsolom a diszpécserhez... lepke, űrhajó... elefánt, juj de jó... hintaló, talaj felett járni jó, nagy pihékben száll a hó...
Telefonban: - Várjon kérem a... - a vonal megszakad, egyre hangosabb búgást követően, kapcsolják a diszpécsert.
Diszpécser: - Nézze jóember, halottakkal érdemben, nem foglalkoznak a munkatársaim. Ráadásul, aki meg ennyit forgolódik, mint a szélkakas, azon a mai világban, egyedül a temetkezési vállalatok tudnak segíteni. Az Ön hívása, nagyon fontos volt számunkra, elismerésül az ön telefonszolgáltatója a szokásos számlakivonatban, helyettünk is meg fog emlékezni Önről. Máskor is forduljon bizalommal hozzánk, remélem elégedett volt a szolgáltatásainkkal. Kérem, hogy a következő 14.398 oldalas elégedettségi tesztlapunkat a kolléganőmnél a saját költségén válaszolja meg az emelt-díjas telefonszámaink egyikén. További szép napot kívánunk! ...a viszont hallásra.
Telefonban (Hitetlen Tamás): - Szegény Marika néni, a Jó Isten nyugosztalja!

                                                   Varjú Zoltán !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése